Lähiruokaohjelma

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Suomen ja Kiinan huippukokit luovat siltaa maiden välille

Eilen Fazerin uudessa vierailukeskuksessa koettiin historiallinen hetki, kun Suomen viime vuonna kultaa voittanut Fazer Culinary Team Finlandin kokkimaajoukkue sai vieraakseen kiinalaisia huippukokkeja ison kiinalaisen delegaation kera. Vierailun kutsujina ja vastuuhenkilöinä olivat Uniman Oy:n Kari Tirkkonen ja Suomen Keittiömestareiden Ulla Liukkonen.


Tilaisuuden alussa oli pienseminaari, jossa kuulimme sekä Suomen että Kiinan edustajien puheenvuoroja. Fazer-konsernin viestinnästä ja brändeistä vastaava johtaja Ulrika Romantschuk esitteli Fazerin historiaa ja kehittymistä kansainväliseksi yhtiöksi ja Fazerin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum kertoi yhtiön arvoista sekä kansainvälistymisestä ml. Kiinan markkinat. Suomen valtiovallan tervehdyksen toi maa- ja metsätalousministeriön nimissä ylijohtaja Veli-Pekka Talvela.


Puheessaan Talvela valotti Suomen ja Kiinan diplomaatti- ja kauppasuhteiden kehittymistä ja nykytilaa sekä esitteli laajasti suomalaista ruokakulttuuria. Talvela korosti luonnon merkitystä ruokakulttuurimme pohjana ja kertoi faktoja suomalaisesta puhtaasta maaperästä, ilmasta ja vedestä, mikä luo perustan laadukkaalle, vastuulliselle ja turvalliselle ruokaketjullemme.

Kiinan ensimmäisen tervehdyksen toi Kiinan catering-teollisuudessa matkailusta ja vieraanvaraisuudesta vastaavan komitean puheenjohtaja Gao Fu, joka kertoi tilaisuuden tavoitteesta luoda kulinaristista taidetta ja sitä kautta tuoda kansakuntiemme sydämet paremmin yhteen.


Toisena kiinalaisedustajana oli Guo Xiaoguang, joka hiljakkoin on aloittanut uutena kulttuuriattaseana Suomessa. Xiaoguang on aivan ihastunut Suomen luontoon ja sen luonnonantimiin - erityisesti Kulosaaren ympäriltä kalastettaviin kuhiin, lahnoihin ja siikaan - ja risti Suomen sen vuoksi jumalan lempilapseksi. Fun tavoin hän korosti ruoan merkitystä lähentää eri kansakuntien sydämiä ja mainitsi tämän tilaisuuden ja ruoan olevan väline tutustua eri kulttuureihin, perinteisiin ja kansallishenkeen. Hän myös kertoi Kiinan eri alueiden ruokakulttuureista ja erityispiirteistä, joista kolme alueellista ruokakulttuuria oli nyt Helsingissä edustettuina. Talvelan tavoin Xiaoguang toivoi, että meillä suomalaisilla olisi laajempi mahdollisuus tutustua Kiinan rikkaaseen ruokakulttuuriin. Xiaoguang myös toivoi, että yhä enemmän suomalaisia elintarvikkeita ja teknologiaa voisi viedä Kiinan markkinoille.

Ohessa kuvatunnelmia tapaamisesta.

 
 
 
 

 
 
 
 

Suomen joukkueen tuotoksia

Kiinan joukkueen tuotoksia (anteeksi tärähtänyt kuva)
Päivän päätti juhlava allekirjoitustilaisuus, jossa sovittiin yhteistyöstä Suomen Keittiömestareiden ja World Federation of Chinese Catering Industry / Tourism and Hospitality Committee'n välillä.

Kuva: Timo Lehtinen

Tilaisuudesta artikkeleita: Aromi, Dieta, Fazer,


Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen (ellei toisin mainita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti