Lähiruokaohjelma

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Lähiruoka&Luomu -messujen 2016 tunnelmiaLähiruoka- ja luomumessut ovat täydessä käynnissä Helsingin Messukeskuksessa. Ensimmäistä päivää juhlisti Vuoden Lähiruokateko -palkinnon julkistus, josta voit lukea tästä bloggauksesta. Ensimmäisenä päivänä messualueella kisattiin myös jännittävä Ruokavisan loppukilpailu, jonka voitti Napapiirin koulu Rovaniemeltä. Lisää kilpailusta voit lukea täältä.

Ruokavisan jännittävän finaalin juonsi ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:lta

Toisena messupäivänä Ruokatieto ry:n kokoaman näytöskeittiön täytti opiskelijat Pohjois-Karjalasta. Osa oppilaista loihti maistiaisia alueen yritysten tuotteista, osa oppilaista taas videoi ja valokuvasi osaston tapahtumia. Päivän toteuttaminen oli osa opiskelijoiden opintoja. Opiskelijoiden otoksia voit seurata esimerkiksi instagramissa @ruokapohjoiskarjala.


Yli 40 näytteilleasettajaa takaa messujen monipuolisen tarjonnan. On leipää, piirakoita, pullaa ja monenmoista muuta leivonnaista, liha- ja kalatuotteita, marja-, sieni- ja vihannesjalosteita, myllytuotteita, jäätelöitä.. Messuilla onkin jo ensimmäisinä päivinä käynyt kova kuhina ja myös kauppaa on tehty mukavasti. Ohessa kuvakerrontaa messuilta. Pahoittelen jo etukäteen, että kaikista yrityksistä ei kuvia ole - osa kuvistani oli sen verran tärähtäneitä, että niitä en kehtaa tänne liittää...


Juustoja myyvät muun muassa Jukolan Juustola ja Kolatun Juustola.
Rainingon luomutilan luomukvinoa on monille vielä uusi tuttavuus ja kiinnostuneita maistajia ja ao. kasvin viljelystä ja käytöstä kiinnostuneita riitti välillä jonoksi asti.
Riihipuoti maistatti "keittämättä valmista" ohrapuuroa, mutta myynnissä oli myös muun muassa spelttituotteita.


Muun muassa Fudge Love, Suomen Karamellitehdas, Toffeetupa, Arctic Choc ja Vavesaaren tila pitivät huolta, että makean nälkää ei tarvinnut nähdä!

Stadin Tarhaajat ja Hunajafrendit ry kertoivat mehiläistarhauksesta ja maistattivat raikasta hunajajuomaa. Hunajaa on myös myynnissä messuilla.
 


Perunatuotteita oli myynnissä parillakin yrityksellä. Spiraaliperunalla oli tarjolla myös paahdettua punajuurta.


 
 


Paikalla oli leipomoita eri puolelta Suomea.

 
 
 
 

Ruisvälipaloissa riitti valinnanvaraa.

 

Murtolan Hamppufarmi ja Hamppumaa myyvät yhä suositummaksi tulevia terveellisiä hampputuotteita.

 
 


Kalaa löytyi säilykkeinä, samoin lihaa, mutta tarjolla oli myös makkaroita ja muita poroherkkuja.

 
 
 
 

Tarjolla oli myös monipuolisia marjatuotteita ja luonnontuotteista tehtyjä jalosteita.

 
 
 
 
 
 
Ruokapohjolan osastolla oli laaja kattaus sekä marja- että lihatuotteita.

Snafu Oy:n Samuli Laurikainen maistatti Silmusalaatteja, jotka ovat helsinkiläisille todellista lähiruokaa, sillä ne idutetaan Vantaan Vaaralassa.

 

Messuilla on myös gluteenittomiin tuotteisiin keskittynyt yritys.

 

Luomuhernetuotteita oli parillakin yrityksellä.

Kotimaisia laadukkaita rypsiöljyjä - luomuna totta kai!

 
 

 

Messukeskuksen ravintolapalveluita pyörittävä Fazer on messujen ajaksi muuttanut messualueella sijaitsevan kahvilansa teemaan sopivaksi. Tarjolla on messujen yritysten tuotteita, ja mummola-tyyliin muun muassa pullapitkoa, voileipäkakkua, tiikerikakkua ja muita herkkuja. Kahvilan pöydillä on jaossa lähiruoka- ja luomuohjelmien esitteitä ja muuta materiaalia.

 

Messut jatkuvat siis sunnuntaihin saakka, joten ehdit vielä hyvin herkkuostoksille. Kevätmessu-kokonaisuudesta löydät myös puutarhatuotteita sekä rakentamiseen, mökkeilyyn ja sisustukseen liittyviä tuotteita ja palveluita.

Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti