Lähiruokaohjelma

torstai 6. huhtikuuta 2017

Otava Food Factory sai Vuoden lähiruokateko -palkinnon

Mikkeliläinen Otava Food Factory on tämän vuoden lähiruokateko -palkinnon voittaja. Onnea!!!

Yrittäjä, kokki Ilkka Arvola / Otava Food Factory'sta vastaanotti palkinnon. Kuva: Petri Fast / Messukeskuksen mediapankki
Ohessa raadin kirjaamia näkemyksiä palkinnon perusteiksi:

Otava Food Factoryn valintaan vaikutti yrityksen laaja-alaisuus ja kasvuhalukkuus. Yritys vastaa kuluttajien lähiruoan kysyntään laadukkailla lähialueen raaka-aineita hyödyntävillä tuotteilla ja monipuolisella valikoimalla. Sesonginmukaiset huippuraaka-aineet ja vahva osaaminen ovat yrityksen arvopohjana ja näkyvät asiakkaille saakka. Yritys on hyvä esimerkki myös tuottajien yhteistyöstä, jonka kautta otetaan ruokaketjun toiminta pellolta pöytään vahvasti omaan hallintaan. Yritys tuo lähiruoan myös helposti kaikkien saataville eri myyntikanaviensa kautta ja se vastaa myös kasvaavaan streetfood -trendiin omien grilli- ja myyntivaunujen kautta. Yritys on mediayhteistyön kautta välittänyt yleistä tietoutta lähiruoasta ja sen mahdollisuuksista. Yrityksen taustalla oleva Ilkka Arvola kantaa myös huolta lasten ruokakasvatuksesta, ja on jalkautunut muun muassa koulun keittiöön kokkaamaan lähiruokaraaka-aineista. Yrittäjät ovat olleet myös aktiivisia Saimaan alueen laatu- ja alkuperämerkin D.O. Saimaan luomisessa.

Otava Food Factory on vuoden 2016 alussa perustettu lähiruokayritys, joka on lyhyessä ajassa laajentanut toimintansa monipuoliseksi lähiruokaa tuottavaksi ja tarjoavaksi yritykseksi. Yrityksen osakkaina on paikallisia tuottajia, joiden tuotteita Otava Food Factory käyttää. Yritys tavoittaa kuluttajan monessa eri paikassa ja toimipisteessä. Otava Food Factoryn lähiruokatehdas ja sen myymälä toimivat kiinteästi ravintola Bistro Vileen, kahvilan ja leipomon, catering-toiminnan sekä street food -grillivaunun ja myyntiauton kokonaisuudessa.

Voittaja julkistettiin tänään Helsingin messukeskuksessa käynnistyneiden Kevätmessujen päälavalla. 2000 euron palkinnon on luovuttanut Suomen messusäätiö. Vuoden lähiruokateko -palkinnolla halutaan nostaa esiin lähiruoan tuotannon ja käytön lisäämiseksi tehtyjä hyviä esimerkkejä ja kasvun tarinoita. Viidettä kertaa järjestettyyn kilpailuun tuli kaikkiaan viitisenkymmentä ehdotusta kaikkiaan 36 ehdokkaasta edustaen yksittäisiä henkilöitä, maatiloja, lähiruokakauppoja ja muita markkinointiratkaisuja, lähiruoan jalostajia, ravintoloita ja kahviloita, erilaisia tuotteita, lähiruokatapahtumia sekä viestintätoimia.


Lue Messukeskuksen tiedote Vuoden lähiruokateko -kilpailun voittajasta tästä. Otava Food Factory on näytteilleasettajana myös Kevätmessujen yhteydessä järjestettävillä Lähiruoka&Luomu -messuilla

Teksti: Kirsi ViljanenEi kommentteja:

Lähetä kommentti