Vuoden lähiruokateko -kilpailun
voittaja julkistettiin tänään avatuilla Lähiruoka- ja luomumessuilla. Tänä vuonna Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron
palkinnon sai Mikkelin Haukivuorelta Ease Organic Oy, jonka yrittäjät Elina ja
Antti Vauhkonen ovat tehneet vuosikausia ennakkoluulotonta ja määrätietoista
työtä luomu- ja lähiruoan tarjonnan eteen Mikkelissä ja sen lähialueella.
Arviointiraati kirjasi seuraavia perusteluja voittajalle:
- Paikallisten viljelijöiden yhteistyön ansiosta Ease Organic toimittaa tuoreita lähellä tuotettuja luomuvihanneksia suoraan ravintoloihin ja kuluttajille Etelä-Savossa.
- Yritys lähti myös ennakkoluulottomasti kehittämään ratkaisua ammattikeittiöiden ongelmaan saada tarjontaan luomuvihanneksia ja varsinkin niistä tehtyjä jalosteita.
- Yrityksen toiminta onkin hiljakkoin laajentunut luomuvihannesten kuorimiseen ja jatkojalostukseen eli tuotteisiin, joita ravintolat ja ruokapalvelut ovat todella odottaneet. He tekevät myös pakkaamo- ja kuorimopalveluita muille viljelijöille.
- Yrityksellä uutuutena on myös pakastekuivatut luomuvihannesjalosteet, jotka auttamaan lisäämään luomun osuutta lautasella helpolla ja maistuvalla tavalla.
- Ease Organic Oy on loistava esimerkki toimintojaan kehittävästä ja tuotevalikoimaa laajentavasta lähiruokayrityksestä, joka verkostonsa kautta luo mahdollisuuksia muillekin maatiloille ja yrityksille.
Tänä vuonna kilpailuun tuli yli 90 ehdotusta kaikkiaan 25 ehdokkaasta.
Palkinnonsaajan valinnassa korostui erityisesti vastuullisuus, yhteistyö ja
uusien ratkaisujen kehittäminen lähiruokasektorilla.
Ehdokkaiden joukosta arviointiraati valitsi 6 finalistia
yleisöäänestykseen, jonka voittajaksi nousi ylivoimaisella 35% äänimäärällä
Rovaniemen ja Kemijärven alueella toimiva Laten Kala Oy. Yritys sai
yleisöäänestyksen voittajana Suomen Messusäätiön 1000 euron palkinnon.
Lue lisää voittajista ja kilpailusta Messukeskuksen tiedotteesta.
Lähiruoka- ja luomumessut ovat osa isoa Kevätmessut -kokonaisuutta, jossa muita messuja ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi,
Sisusta, OmaMökki, Pientaloalue ja Retkelle & Luontoon. Messut ovat avoinna
sunnuntaihin 30.3.25 klo 17 saakka.
#lähiruokateko2025 #lähiruokaluomu2025
Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti