Lähiruokaohjelma

tiistai 16. syyskuuta 2014

Apua suoramyyntiin on nyt tarjolla!

Tänään oli ilon päivä! Päivänvalon saivat kauan odotetut maatilojen suoramyyntioppaat, joita on tehty Turun yliopiston Brahea-keskuksen johdolla yhteistyössä MTK:n, SLC:, MMM:n, kuntien elintarvikevalvojien ja yrittäjien kesken.


Opassarja kattaa oppaat alkutuotteiden suoramyynnistä, vähittäismyyntitoiminnasta ja elintarvikkeiden valmistuksesta ja myynnistä. Painetuissa esitteissä on tiiviisti kuvattu niitä askelmerkkejä, joita täytyy huomioida aloitettaessa ao. toimintoja. Oppaissa kuvataan toimintojen mahdollisuuksia, omavalvonnnan vaatimuksia ja kuljetuskysymyksiä, lisäksi joka oppaassa on omia spesifimpiä näkökulmia. Jokaiseen oppaaseen on myös koottu yrittäjien esittämiä kysymyksiä, joihin yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa on haettu vastauksia.

Esitteet on tarkoitettu vain pika-avuksi toiminnan aloittamisen suunnittelussa ja omien ajatusten selkeyttämiseksi. Varsinainen opasmateriaali löytyy internetistä osoitteesta: http://www.aitojamakuja.fi/suoramyynti/ , joka jakautuu samoin kolmeen edellä mainittuun toimintoon.

Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskuksesta esitteli netistä löytyvää opasmateriaalia

Opasmateriaali avaa kansantajuisella kielellä joskus monimutkaiseltakin tuntuvaa elintarvikelainsäädäntöämme ja kertoo hyvin käytännönläheisellä tavalla, mitä pitää ottaa huomioon minkäkin tyyppisessä toiminnassa, keneen ottaa yhteyttä missäkin vaiheessa ja antaa linkkien ja mallipohjien kautta apuja esimerkiksi omavalvontasuunnitelman tekoon.

Lämmin kiitos kaikille opasmateriaalin työstämisessä mukana olleille! Tätä ovat tuottajat ja yrittäjät kipeästi kaipaneet! Nyt alkaa oppaiden jalkauttamistyö maatiloille MTK:n ja SLC:n tilaisuuksien kautta, suosittelen kaikkia suoramyyntitoiminnasta kiinnostuneita menemään oman alueensa tilaisuuksiin mukaan! Tilaisuuksien aikataulut tullaan julkaisemaan mm. aitojamakuja.fi -sivustolla. Apuja suoramyyntitoiminnan käynnistämiseen saa myös aitojamakuja-aluetoimijoilta, joiden yhteystiedot löydät täältä.

Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti