Lähiruokaohjelma

keskiviikko 23. elokuuta 2023

Suurlähetystökokit suomiruoka-opissa

Suomessa on parhaillaan suurlähettiläspäivät. Osana tapahtumaa ulkoministeriö järjestää Haaga-Helian toteuttamana Suomen ulkomaan suurlähetystöjen kokeille koulutusta, jossa tutustutaan suomalaiseen ruokakulttuuriin, ruokiin ja niiden raaka-aineisiin sekä valmistustapoihin. MTK ry mahdollisti kokeille myös maaseutuvierailun Kettulan tilalleen.

Ulkoministeriö järjesti tiistaina verkostoitumisillan kokeille ja suomalaisille ruoka-alan toimijoille. Tilaisuudessa puhuneet ulkoministeriön protokollapäällikkö Mika Koskinen ja maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio korostivat ruuan merkitystä osana diplomatiaa ja mikä tärkeä rooli lähetystökokeilla tässä on.


Tarjolla oli suomalaista ruokaa, jota kokit ennen herkuttelua innokkaasti kuvasivat. Kasvikset eri muodoissaan, lihat, kalat, kanttarellikastike, tyrnijälkiruoka ja kahvin kanssa marja- ja porkkanapiirakat maistuivat maailman eri puolilta Suomeen tulleille kokeille.

Iltaan Suomen paras baarimestari -23 Jussi Alatalo oli suunnitellut isoäidin omenapiiraasta innoituksen saaneen omenaisen signature drinkin

Kiitän ulkoministeriötä siitä, miten tärkeänä se pitää suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokien merkitystä osana maakuvan rakentamista. Suomen suurlähetystöihin eri maissa paikan päältä palkatut kokit eivät ole ennen pestiään välttämättä kuulleetkaan suomalaisesta ruuasta ja on hienoa, miten ulkoministeriö mahdollistaa heille koulutuksen täällä autenttisessa ympäristössä.

Yhteistyö jatkuu! Suomen keittiömestarit ja ulkoministeriö ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja sen tuloksena julkaistaan aivan pian suomalaista ruokakulttuuria, raaka-aineitamme, vuodenaikojamme ja juhliamme kunnioittavaa reseptiikkaa suurlähetystöjen käyttöön. Stay tuned!

Kuva: Leena Pölkin albumi

Lue MTK:n uutinen kokkien vierailusta Kettulaan täältä.

Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen ellei toisin mainita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti