Lähiruokaohjelma

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Farmarikuulumisia vol. 3

Sää jatkaa Farmari-messujen hellimistä: messujen kolmaskin päivä sujui lämpimissä muttei liian helteisissä tunnelmissa. Ruokaprovinssi-grilli on käynyt kuumana ja kolmannen päivän loppuun mennessä ilmaisia maistiaisia on tarjoiltu lähes 3 000 annosta. Yleisö on myös tarkalla korvalla kuunnellut grillausten yhteydessä tehtyjä haastatteluja, joiden päätähtenä on aina ollut se tuottaja, jonka tilan tuotetta grillissä kulloinkin tirisee. Samalla on keskusteltu alkutuotannon nykytilasta ja erityisesti lähiruoan nosteesta ja kuluttajien kiinnostuksesta mm. tilalta tapahtuvaa tuotteiden suoramyyntiä kohtaan. Perjantaina "lauteille" nousivat Arto ja Kirsi Huhtala Lakeuden Highlandista, sianlihantuottaja Antti Nikkola sekä broilerintuottaja Ville Saari Koskisaaren tilalta.


Grillauksiin osallistui myös Etelä-Pohjanmaan musiikkimaailman huippuja. Aamupäivän grillaukseen osallistunut Voice of Finland -finalisti Osku Ketola kertoi paitsi muusikon urastaan, mutta myös erityisen mielenkiintoisesta, lähes ammattimaiseksi muuttuneesta harrastuksestaan lännenratsastuksesta, hevospsykologiasta ja hevosen luonteen kuuntelemisesta. Osku kuvasi hevossuhdettaan: "alla on 500 kiloa herkkyyttä" ja sitä, miten hevosta pitää kunnioittaa ja osata lukea sen merkkejä toimivan yhteistyön syntymiseksi.



Seinäjokilainen 9-vuotias KidSing-finalisti Miska Mäkiviita on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut muusikko. Torstaina hän oli käynyt allekirjoittamassa Warner Musicin kanssa levytyssopimuksen ja Farmarista hän suuntasi laivakeikalle esiintymään, tähän kaikkeen hän suhtautui ammattimaista tyyneyttä omaten. Ruuastakin keskusteltiin ja lempiruoakseen hän mainitsi makaronilaatikon; jonkin verran kokkaamista tulee kotonakin harrastettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti