Lähiruokaohjelma

torstai 24. maaliskuuta 2016

Gastro 2016 uutuuksia ja kokemuksia täynnä


Viime viikolla HoReCa-alan ammattilaiset kerääntyivät perinteisesti alan suurimpaan tapahtumaan Gastro-messuille. Gastro tarjosi runsaan kattauksen alan ajankohtaistietoutta niin yritysten osastoilla kuin asiantuntijaseminaareissa, uutuuksia, verkostoitumismahdollisuuksia ja paljon, paljon muuta. Ohessa kuvakerrontaa messuilta.

Lähiruoan koordinaatiohanke oli koonnut kaksitoista yritystä esittelemään tuotteitaan. Mukana olleet yritykset näet tästä.




















Mukavasti lähiruokaosaston vieressä oli ProLuomu ry:n kokoama luomuosasto.










EkoCentria kokosi MMM:n osaston ja kutsui mukaan keskeisiä yhteistyötahoja. Osaston teemana oli vastuullinen ruoka, ja osastolla jaettiin niin tietoiskujen, esitteiden, haastattelujen kuin leikkimielisten kilpailujen keinoin tietoa ruoan terveellisyydestä, kasvisproteiinista, luomusta ja lähiruoasta, kestävistä julkisista hankinnoista ja ruokakasvatuksesta. Lisää tunnelmia ja kuvakerrontaa MMM:n osastolta löydät mm. Luonnonvarat-blogista ja Ekocentrian facebook-sivuilta. Gastron yhteydessä MMM ja Motiva Oy järjestivät myös Kestävä pohjoismainen ammattikeittiö -seminaarin, joka oli osa Suomen Pohjoismaisen ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden ruokatapahtumia. Seminaarivieraat tutustuivat myös Gastroon ja MMM:n osastoon.



Myös Gastron muussa tarjonnassa näkyi vastuullisuus mm. maatuvissa kertakäyttöastioissa.






Luonnonmateriaalit ja kierrättäminen näkyivät myös sisustustuotteissa.

 
 

Kattauksissa ja sisustuksessa näkyi Suomi-designin lisäksi vielä jonkin verran koristeellisuutta ja metallinsävyjä, mutta erityisesti silmiin pisti rustiikkisuuden ja tietynlaisen mummola-tunnelman esiin nousu.

 
 
 
 
 
 Terveellisiä ja terveysvaikutteisia tuotteita oli monenmoisia.






 
Kaskein Marjan kuivatut marjatuotteet kiinnostivat yleisöä kovasti
 
Toisaalta osastot notkuivat erilaisia herkkuja...

 
 
 
 
 
 


Erilaiset free from -tuotteet ovat maailmanlaajuisesti kasvattamassa suosiotaan, ja se näkyi messuilla, onneksi myös lukuisten kotimaisten tuotteidenkin valikoimina, ohessa mm. Helsingin Myllyn uutuuksia.

 
 

Fazer Food Services esitteli messuilla Tulevaisuuden kouluravintola-konseptiaan, ja samalla oli mahdollisuus maistella herkullista ja terveellistä kouluruokaa, jonka pääruoka oli loihdittu alle 1 euron raaka-aineista.

 
 

Haaga-Helia oli yhteistyökumppaneidensa kanssa koonnut moniaistiseen elämykseen perustuvan "boxin", jossa hyödynnetään teknologiaa erilaisten tunnelmien, sisustuksen ja aistimusten luomiseksi. Sisäkuvia boxista löydät esimerkiksi Instragramista haulla #Gastrobox2016.


Gastron yhteydessä huipentui Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, joiden semifinaalipäivästä bloggasin jo aiemmin. 18.3.2016 pidetyn finaalin voittajiksi selviytyivät Toni Kostian (Vuoden Kokki) ja Taneli Lehtonen (Vuoden Tarjoilija), katso lisää tästä. Onnittelut voittajille! Ohessa finalistien upeita kilpailuannoksia.

 
 
 
 
 
 

Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti