Matkamessut avautuivat tänään kävijöille kolmen vuoden tauon jälkeen ja jatkuvat 22.1.2023 saakka Helsingin messukeskuksessa. Kävin messuilla katsomassa
erityisesti, miten ruoka näkyy eri maiden ja toimijoiden markkinoinnissa. Ohessa kuvakerrontaa messuilta.
Kyrön brändi kiinnostaa ruokamatkailijoita |
Kemiönsaaren osastolta voi ostaa saariston herkkuja |
Lake Saimaan osastolla on pieni myymälä |
Messuilla oli myös erillinen Tasty Travel –alue, jossa oli lähinnä erilaisia messuja muutenkin kiertäviä myyjiä, joiden tarjonnassa korostuivat pizzat, paistetut muikut, juustot ja makkarat.
Italialaisia herkkuja |
|
Lisäksi messuilla on iso Gavrielides Foods'n osasto, jossa on myynnissä lähinnä välimerellisiä herkkuja.
Kun itselle ruoka on tärkeä osa matkailuelämystä, olin aidosti hämmästynyt siitä, miten vähän ruoka näyttäytyi markkinointimateriaaleissa. Uskallan väittää, että maiden ja toimijoiden kannattaisi nostaa markkinoinnissaan esiin myös omaa ruokakulttuuriaan ja makuelämyksiä, sillä jokainen matkailija kuitenkin syö useita kertoja päivässä - joka matkapäivä. Suomi-markkinoinnissa VisitFinland pitää hienosti ruoka- ja juomateemoja esillä, ehkäpä muut maat voisivat ottaa siitä mallia 😀
Matkamessut on sinänsä upea kattaus eri puolilta maailmaa. Ja jos on aikeissa lähteä matkalle, löytyy messuilta paljon matkatarjouksia runsaan tietotarjonnan lisäksi.
Teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti