Lähiruokaohjelma

torstai 6. huhtikuuta 2017

Tervetuloa Lähiruoka&Luomu -messuille!


Tämän vuoden Lähiruoka&Luomu -messut käynnistyivät kauniissa kevätsäässä, ja jatkuvat 9.4.2017 saakka. Tänäkin vuonna tarjolla on monenlaisia herkkuja: hilloja, mehuja, käsintehtyjä makeisia, liha- ja kalajalosteita, makeita ja suolaisia leivonnaisia, hamppu-, härkäpapu-, herne- ja kvinoatuotteita, myllytuotteita, jäätelöä, salaatteja, hunajaa ja monenmoista muuta niin paikan päällä syötäväksi kuin kotiin mukaan vietäväksi. Messujen suunnitteluryhmän puheenjohtajana olen onnellinen, että tänäkin vuonna saimme monipuolisen kokonaisuuden aikaiseksi. Ohessa muutamia kuvamaistiaisia messuilta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


Myös tämän vuoden lähiruokateko -palkinnon voittanut Otava Food Factory on yksi näytteilleasettajista. Lue lisää valinnasta tästä.


 

Vuoden Lähiruokateko -palkinnon luovutti Ilkka Arvolalle kanssani Tarja Gordienko/Messukeskus. Kuva: Petri Fast/Kirsi Viljasen kuva-arkisto

Messujen ensimmäisenä päivänä kisattiin yhdeksäsluokkalaisten Ruokavisan finaali. Voittajaksi selviytyi Veikkolan koulu Kirkkonummelta. Onnea!

 
 

Lähiruoka- ja luomuteema näkyy myös messujen kahviossa.

 

Lähiruoka&Luomu -messut ovat osa Kevätmessut -kokonaisuutta. Messukeskukseen kannattaakin varata reilusti aikaa, jotta ehtii tutustumaan myös Kevätpuutarha-, OmaKoti-, OmaMökki- ja Sisusta -messuihin. Ohessa kuvakerrontaa eri puolilta messuja.

Elävä tuli on tuotu uudenlaisella tavalla pihalle ja pihakalusteisiin.


Kalusteiden värimaailma oli lähinnä maanläheinen ja hillitty.

Tämäkin istuinpölkky oli betonia!!
 

bling-bling -grilli
 


 




Onneksi myös värikkäämpiä ratkaisuja löytyi.
 

Näyttelyn yleiskoristelualueet olivat upeita kuten aina! Tänä vuonna niiden suunnittelusta on vastannut Puutarhaetsivät Oy.

 
 
 
 
 
 

Suomi100 -juhlavuosi näkyi messuilla paitsi "Täällä pohjantähden alla" -yleiskoristelualueen sinivalkoisina sävyinä mutta myös keskikäytävän kattoa koristavana siniristilippu -rivinä, jonka alle oli rakennettu kaikkien presidenttiemme puolisoja kuvaavat kukka-asetelmat.

 
 
 




Suomi100 ja Syödäänyhdessä -teemat näkyvät myös Kevätmessujen -erikoismenussa, jonka on suunnitellut huippukokki Eero Vottonen. Hän saapuu itse paikan päälle "kauhan varteen" 7.-8.4.

 

Fazer on suunnitellut Messukeskukselle oman Suomi100 -marjaviinerin.
  Messuilla oli myös sidontanäytöksiä; tässä opastetaan tekemään kukista koruja.

 


Vielä on hyvää aikaa tutustua monipuoliseen messutarjontaan!

Lähiruoka&Luomu -messujen näytteilleasettajat näet tästä.

teksti ja kuvat: Kirsi Viljanen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti