Suomen Kokkimaajoukkue on saanut uudet harjoittelutilat
Helsingistä entisestä Vuorilahden kurssikeskuksesta. Laajasalossa sijaitsevat
tilat saivat uusien toimijoiden myötä myös uuden nimen Leijonaranta (virallisesti CToF campus). Uusi kampus mahdollistaa kunnolliset kylmän ja
lämpimän keittiön erilliset harjoitustilat sekä harjoitusillallisten
tarjoamisen asiakkaille. Alueella on myös kunnolliset yöpymistilat.
Kampuksen vihkivät juhlallisesti käyttöön maa- ja
metsätalousministeri Jari Leppä sekä kokkimaajoukkueen suojelija Helsingin
pormestari Jan Vapaavuori sopivasti suomalaisen kulttuurin (ja ruokakulttuurin
sekä ruisleivän) päivänä 28.2.2018. Mukana avajaisseremoniassa olivat myös
Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen ja kokkimaajoukkueen
toiminnanjohtaja Tapio Laine.
Vapaavuori korosti puheessaan suomalaisen ruokakulttuurin
esiinmarssia maailman huipulle, ja miten ruoka yhdistää ”stadin ja landen”.
Vapaavuori nosti esiin myös Suomen edelläkulkijuuden esimerkiksi
ravintolapäivän lanseeraamisessa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja ruoan
ympärille muodostuneen yhteisöllisyyden. Kokkimaajoukkueelta Vapaavuori odottaa apua nostaa Suomen asemaa kansainvälisesti tunnettuna ruokamaana, ja myös samalla Helsingin kiinnostavuutta.
Leppä toi puheessaan esiin suomalaisen ruoantuotannon
vahvuudet: puhtaat raaka-aineet ja osaava ruokaketju, joka pitää sen, minkä
lupaa. Hän myös muistutti hallitusohjelman kirjauksesta kääntää Suomen
kauppatase meille positiiviseksi ja kokkimaajoukkueen roolista tämän tavoitteen
saavuttamisessa toimimalla ikkunana suomalaiseen ruokakulttuuriin. Leppä
kiitti kokkimaajoukkuetta sitoutuneesta ja pitkäjänteisestä
harjoittelusta, joka on siivittänyt joukkuetta hyviin kokkiolympialaisten ja
MM-kisojen saavutuksiin vuosina 2012, 2014 ja 2016 ja odotti Porilaisten
marssin soittoa tulevina vuosina!
Kokkimaajoukkueen tärkeimpinä sponsoreina toimivat Electrolux ja Helsingin kaupunki ja muita yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä yli 20. Maa- ja metsätalousministeriö on tukemassa toimintaa tänä vuonna valmennuskoulutusten osalta. Niiden myötä joukkue saa toivottavasti uusia ideoita ja näkökulmia sekä lisäpotkua suunnatessaan tämän vuoden marraskuussa kohti Luxemburgin kokkien maailmanmestaruuskisoja.
Joukkueessa kilpailevat kapteeni Niko Lehto, Matias
Haapsaari, Kari Julin, Atte Lassila, Juha Lehtonen, Samuel Mikander, Pinja
Paakkonen, Simo Pietarinen, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja Mattias Åhman.
Joukkueenjohtajana toimii Kristian Vuojärvi ja joukkueen toiminnanjohtajana Tapio Laine.
Avajaisissa saimme makupaloja harjoiteltavista kilpailuannoksista.
Toivotan kokkimaajoukkueelle sinnikkäitä harjoitustunteja sekä onnea ja menestystä tuleviin kilpailuhaasteisiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti